biznis
0

Štednja građana u Hypo banci dostigla iznos od milijardu maraka

Sarajevo-x.com
Herbert Walzhofer
Herbert Walzhofer
Štednja građana u Hypo-Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini je 15. 11. 2011. godine dostigla iznos od preko jedne milijarde KM što predstavlja porast od oko 9 posto u odnosu na početak godine te čini oko 15 posto cjelokupne štednje u Bosni i Hercegovini.

Najveći rast štednje zabilježen je u periodu od 31. 10. do 15.11. kada su građani BiH za svega dvije sedmice povjerili ovoj banci dodatnih 35 miliona KM.

Herbert Walzhofer, nadležni član Uprave za poslovanje sa stanovništvom, komentirajući ove impresivne rezultate i ogromno povjerenje građana u Hypo banku, kaže:  ''Povjerenje građana prema Hypo banci u direktnoj je vezi sa kvalitetom naših štednih proizvoda, bogatim izborom, atraktivnim kamatnim stopama te fleksibilnim rokovima oročenja''.  

''Građani su prepoznali kako je štednja u Hypo banci isplativa i prije svega sigurna investicija, a činjenica da smo jedna od malobrojnih banaka koje kod prijevremenog razročenja štednje priznaju kamatu na dostignuti rok, učinila je da građani posebno vrednuju taj 'fer princip' u odnosu banke prema klijentu'', zaključuje Walzhofer. 

Hypo banka će do kraja ove godine imati dodatnu ponudu koja ima za cilj povećanje konkurentnosti na domaćem tržištu kada je štednja u pitanju. 

Svi građani koji do kraja godine oroče sredstva na 12, 24 i 36 mjeseci u Hypo banci, koristeći štedni proizvod ''Hyper štednja sa premijom'', mogu računati na atraktivne i što je najvažnije fiksne kamatne stope, a banka će klijente nagrađivati dodatnim bonusom i do 25 posto u odnosu na pripisanu kamatnu stopu.