Startupi
20

Uskoro počinje drugi ciklus BIZOO programa

Klix.ba
Business Innovation Zoo – BIZOO je poslovni akcelerator i organizator startup događaja sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i međunarodnih mentora i investitora, koji se nalazi u Sarajevu. Nakon uspješno završenog prvog ciklusa i pružene podrške za 9 startupa, BIZOO nastavlja sa drugim ciklusom rada i savjetovanja startupa i preduzetnika u Bosni I Hercegovini.

BIZOO program u drugom ciklusu nudi konkretnije usluge za sve preduzetnike i startupe koji žele stvarati nove biznise i novu vrijesdnost u IT I ICT sektoru. Kako bismo postigli maksimum na našem tržištu odlučili smo proširiti sam program i ponuditi dodatnu uslugu pored poslovnog akceleratora, rekla je Selma Šehić, Projekt Menadžer BIZOO-a.

BIZOO program u drugom ciklusu će imati tri faze. Prva faza je BIZOO Fabrika Ideja koja je namijenjena svim preduzetnicima koji imaju poslovnu ideju kao i onim koji žele naučiti nešto o preduzetništvu. Kroz BIZOO Fabriku Ideja, odabrani preduzetnici će dobiti adekvatne treninge te naučiti kako da kreiraju poslovni model, validiraju svoju poslovnu ideju na tržištu, te ispitaju potrebe kupaca/klijenata. Svi treninzi su besplatni.

Druga faza BIZOO programa je sam poslovni accelerator koji je namjenjen timovima, startupima te malim I srednjim preduzećima koji žele dobiti konkretne savjete i alate a sve u cilju poboljšanja poslovanja. BIZOO akcelerator nudi resurse, mentore te pristup najnovijoj tehnologiji za odabrane startupe/kompanije. BIZOO akcelerator je također u potpunosti besplatan.

Treća faza je BIZOO mreža poslovnih anđela – investitora koja je formirana od strane vodećih BiH preduzetnika. Njihov cilj je otkrivanje i investiranje u nove inovativne kompanije sa visokim potencijalom. BIZOO mreži investitora se mogu predstaviti startupi/kompanije iz poslovnog akceleratora kao i oni koji se prijave na javni poziv koji će biti objavljivan jednom godišnje.

BIZOO program je otvorio aplikacije za drugi ciklus i prijaviti se mogu svi preduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja preduzeća, te svi oni koji su zainteresovani za preduzetništvo. Aplicirati se može do 25.02.2014. godine putem web stranice http://www.bizoo.ba

BIZOO program je podržan od strane Američke Agencije za Međunarodni Razvoj (USAID). BIZOO program je također podržan od strane američkog Google Inc.