Startupi
3

Ugledni poduzetnici na konferenciji #SarajevoFTW

Klix.ba
Ovog maja Sarajevo će biti domaćin drugoj u nizu Netokracijinih #FTW konferencija čiji je cilj promovisanje i poticanje poduzetništva u istočnoj i jugoistočnoj Europi, regiji koja je iznjedrila mnoge uspješne startupe poput like AVG-a, Skypea, Prezija ili Vibera.

Na ovoj konferenciji okupit će se svjetski i regionalni predavači koji će govoriti o tome kako izgraditi poslovanje na savremenim tehnologijama, naći investitora ili osvojiti tržište te odgovoriti na pitanja koja o svijetu startupa i poduzetništva.

Konferencija će se održati 17. i 18. maja. U konferenciji će učestvovati urednik TechCruncha Mike Butcher, Tobias Stone sa Univerziteta Huddersfield, suosnivač Teres Capitala Max Gurvits te izvršni direktor Startupbootcampa Alex Farcet, dok će regionalne snage ovog puta predstavljati pokretač HUB387 Edin Saračević, investicijski bankar Srđan Kovačević iz PBZ investa te Netokracijin pokretač i glavni urednik Ivan Brezak Brkan.

Prvi dan konferencije biti će posvećen startupima i startup takmičenju dok je drugi dan rezervisan za investitore i kataliste u regionalnoj startup zajednici, a pokrivat će teme od investiranja u regiji do stvaranja povoljne klime za malo poduzetništvo.

Detaljan program konferencije dostupan je na njenoj službenoj stranici, gdje možete i obaviti registraciju.