Startupi
32

Startupbootcamp i HUB387 pozivaju na regionalni Pitch Day

Klix.ba
Prvi sarajevski tehnološki park HUB387 tokom mjeseca maja bit će domaćin jedinstvenog “Pitch day” događaja kojeg po prvi put u regiji organizira najveći evropski startup accelerator Startupbootcamp iz Berlina.

Tim povodom u Sarajevo dolazi Alex Farcet, poslovni stručnjak svjetskog renomea, suosnivač i direktor Startupbootcampa, koji svoje accelerator programe, osim u Berlinu, razvija u Amsterdamu, Copenhagenu, Eindhovenu, Londonu i Tel Avivu.

Petnaest odabranih startupa iz naše regije imat će 17. maja priliku da se predstave timu renomiranih IT poduzetnika i eksperata iz svijeta, na čelu sa Farcetom.

Poziv za prijavu otvoren je za cijelu regiju bivše Jugoslavije, a HUB387 poziva pojedince i timove koji posjeduju i žele razviti startup ideju da ne propuste ovu jedinstvenu prliku. Prijavu za “Pitch Day” možete izvršiti ovdje.

Sarajevski "Pitch Day“ za najuspješnije regionalne startup poduzetnike iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine, bit će ulaznica u svijet globalnog biznisa.

Naime, Startupbootcamp će selektiranim startupima ponuditi tromjesečni program u svom berlinskom acceleratoru, kada će timovi dobiti priliku da razviju svoje ideje u saradnji sa renomiranim mentorima, uz osigurane resurse za ubrzani razvoj. Nakon sto dana intezivnog rada, startupi će predstaviti svoje produkte široj javnosti i odabranoj grupi investitora.

Po dosadašnjim statistikama, više od 70% startupa koji prođu kroz program Startupbootcampa uspiju dobiti investiciju za dalji razvoj kako bi postali uspješne kompanije.

Opširnije o Startupbootcamp Pitch Day događaju u Sarajevu pogledajte u videu:

“Izuzetno smo uzbuđeni što smo dobili priliku da budemo domaćini ovakvog događaja u partnerstvu sa Startupbootcampom iz Berlina. Želja nam je da sa ovakvim i sličnim događajima u budućnosti skrenemo pažnju međunarodnih investitora, te promoviramo IT potencijal i tzv. talent pool koji egzistira u regiji“ izjavio je Edin Saračević, jedan od osnivača HUB387.

HUB387, domaćin ovog događaja je prvi tehnološki park u centru Sarajeva. Od jeseni 2013, kada je otvoren, postao je dom za više od 14 IT kompanija. Koncept HUB387 je okupljanje regionalne IT komune sa ciljem izgradnje potentnijeg IT ekosistema pospješujući saradnju, inkubaciju i brzi transfer znanja, kao i stvaranje klime koja ohrabruje inovacije i poduzetništvo.

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.com i www.nest71.com.