Startupi
16

Saznajte sve o pokretanju posla na premijeri filma "The Startup Kids"

Klix.ba
Svi mladi poduzetnici koji žele saznati kako izgleda pokretanje i razvoj poslovnih ideja moći će to učiniti 25. maja na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, kada će biti prikazan dokumentarni film "The Startup Kids".

Dokumentarac će biti prikazan u okviru Career, Entrepreneurship and Opportunities (CEO) konferencije, koja se održava danas i sutra u prostorijama Ekonomskog fakulteta.

Ovaj dokumentarac je napravljen za mlade poduzetnike koji žele saznati kako izgleda pokretanje i razvoj startupa, uključujući i sve profesionalne i lične uspone i padove koji prate ovakve poduhvate.

U filmu govore brojni poduzetnici, među kojima su i osnivači Dropboxa, Soundclouda, Vimea, investitori iz Accel Partnersa i CrunchFunda.

Film su napravile dvije islandske poduzetnice, Vala Haldorsdotir i Seselja Viljalmsdotir, koje su poželjele podijeliti svoju strast prema novim tehnologijama i poduzetništvu s cijelim svijetom. Cilj im je bio da motiviraju mlade ljude da učestvuju u velikoj tehnološkoj revoluciji pokretanjem kompanija i kreiranjem inovativnih proizvoda.

The Startup Kids - Official Trailer from The Startup Kids on Vimeo.