Startupi
144

Pobjednik trećeg Startup Weekenda Sarajevo je aplikacija Meet Pro

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
Od 29. do 31. augusta u prostorijama HUB 387 je održan Treći Startup Weekend Sarajevo. Nagradu za najbolju ideju je osvojio tim koji je kreirao aplikaciju MEET PRO.

Prvu nagradu na trećem Startup Weekend Sarajevo je osvojio tim "Meet Pro“.

Njihova ideja je aplikacija koja olakšava ugovaranje poslovnih sastanaka i omogućava mjerljivost poslovnog kredibiliteta.

Pobjednički tim je osvojio Avalon BH Enterprise hosting paket i sedam dana boravka u Silikonskoj dolini u San Francisku na specijalnom treningu u Black Box VC.

Druga nagrada je pripala timu "Trace Fram“ dok je najbolju prezentaciju imao tim "24/7 Fix It“.

Startup Weekend Sarajevo je jedinstveni događaj i prilika za mlade ljude koji žele pokrenuti vlastiti biznis. Ove godine događaj je ugostio Benjamina Southwortha iz kompanije Fi-Ware kao jednog od mentora.

Startup Weekend je mjesto gdje mladi preduzetnici kao i potencijalni preduzetnici, kreativci i developeri dolaze kako bi saznali da li su njihove ideje održive. Statistički gledano polovina učesnika ima tehničku, a druga polovina poslovnu pozadinu.

Tokom ovog vikenda Startup Weekend se održavao i u Portugalu, Australiji, Peru i mnogim drugim zemljama.

Treći Startup Weekend Sarajevo su podržali partneri poput: BIZOO Akceleratora i HUB 387, zlatni sponzori događaja: Microsoft BH i Fi-Ware, srebreni sponzori: Coca Cola, + New Business Department, Authority Partners, Black Box VC i Vapiano sa prijateljima projekta: Pik.ba, Eestec, Aiesec i OKC Banja Luka.