Startupi
6

Ne propustite priliku da budete dio BIZOO Akcelerator programa

Klix.ba
U mjesecu julu počinje treći ciklus BIZOO Akcelerator Programa. Do sada su uspješno završena dva ciklusa u kojima je učestvovalo 20 startup timova.

Pozivaju se svi preduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja preduzeća (SME's) te svi oni koji su zainteresovani za preduzetništvo da apliciraju do 30. juna putem web stranice www.bizoo.ba.

Business Innovation Zoo (BIZOO) je startup akcelerator i organizator startup događaja sa rasprostranjenom mrežom lokalnih i internacionalnih mentora i anđela investitora, koji se nalazi u Sarajevu, BiH. BIZOO je prvi program akceleratora u BiH i regiji koji ima cilj privući najtalentiranije preduzetnike i startupe. Svrha BIZOO-a je biti match-making platforma za investitore, startupe i mentore koji žele da se uključe u razvoj startup ekosistema. Ovaj program je u najvećem dijelu namijenjen digitalnim startupima i timovima, ali u obzir se uzimaju i svi oni koji imaju inovativan i interesantan poslovni koncept.

BIZOO Program je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta “Partnerstvo za inovacije” (http://www.innovation.ba). BIZOO Akcelerator će startupima koji budu sudjelovali u ovom programu obezbijediti prostor, vrhunske mentore iz raznih oblasti, pomoć i podršku pri kreiranju poslovne strategije i razvoju prototipa te specijalizirane obuke kao što su marketing i prodaja, prikupljanje sredstava, outsourcing i dr. Kroz partnerstvo sa Google Inc., svakom startupu u programu će biti obezbijeđeno 20.000USD u Google uslugama.

Aplikacije koje stignu će biti revidirane i selektirane. Startupi koji budu zadovoljili kriterije, te koji uspješno obave intervju i pitch će biti polaznici BIZOO Akceleratora. Najbolji startupi iz programa akceleracije će dobiti priliku da prezentiraju svoje poslovne ideje pred članovima BIZOO Mreže Poslovnih Anđela. Osim potencijalnih investicija, imaće priliku da dobiju feedback i savjete za svoje buduće poslovanje od strane vodećih preduzetnika.

Lista odabranih učesnika će biti objavljena 1.jula.