Startupi
41

Danas počinje treći Startup Weekend Sarajevo

Klix.ba
Veliki broj mladih ljudi zainteresovanih za pokretanje vlastitog biznisa večeras će imati priliku da prošire svoje znanje o startup preduzetništvu. U tome će im pomoći lokalni i internacionalni mentori kao i žiri koji će se predstaviti tokom tri dana trajanja događaja.

Otvorenje Startup Weekend Sarajeva će početi sa uvodnim govorom gospodina Edina Mehića i Cece Gakovića koji će predstaviti dva interesantna startup programa BIZOO i HUB387. Nakon toga učesnici će početi sa jednominutnim predstavljanjima svojih startup ideja. Drugi dio večeri je rezervisan za odabir najboljih ideja na kojima će se raditi ostatak vikenda kao i za formiranje timova.

Subota i nedjelja Startup Weekend Sarajevo će svjedočiti aktivnom radu na biznisima, razvijanju prototipa, dizajniranju proizvoda i radu sa mentorima.

Učesnicima je u nedjelju obezbijeđen ručak pod pokroviteljstvom ćevabdžinice Mrkva prilikom kojeg će učesnici družiti sa poznatim startup preduzetnicima. Sam događaj će se okončati proglašenjem pobjednika i svečanom večerom u restoranu Vapiano.

Gošća trećeg Startup Weekend Sarajevo je Kathleen Fritzsche, koja je jedan od osnivača startup akceleratora - Accelerate Stuttgart. Kathleen će biti medijator i mentor startupima tokom cijelog događaja, a pored Kathleen, Startup Weekend Sarajevo će ugostiti i Benjamina Southwortha koji dolazi ispred FI-WARE-a i koji će se također predstaviti učesnicima i biti mentor.

Tokom Startup Weekend Sarajevo predstavit će se će neki od najboljih stručnjaka iz domena web developmenta, dizajna i biznisa a svi onu će biti na raspolaganju učesnicima tokom pripremanja njihovih projekata i poslovnih prijedloga žiriju.

Pobjednike Startup Weekend Sarajevo očekuju nagrade od Blackbox VC koji je omogućio pobjedniku sedmodnevni boravak u svojoj vili koja se nalazi u Palo Alto u Kaliforniji, dok je Avalon BH obezbijedio nagrade za prva tri startupa u vidu hosting paketa. Prvo mjesto će dobiti će dobiti Enterprise hosting paket, drugo Business hosting paket dok će treće mjesto dobiti Home hosting paket.

Sam Startup Weekend Sarajevo je velikodušno podržan od strane mnogobrojnih sponzora i partnera. Partneri događaja su BIZOO Akcelerator i HUB 387, zlatni sponzori su Microsoft BH i Fi-Ware, dok su srebreni sponzori Coca Cola, + New Business Department, Authority Partners, Black Box VC i Vapiano. Prijatelji projekta su Pik.ba, Eestec, Aiesec i OKC Banja Luka.

Atmosferu i novosti sa događaja možete pratiti putem web stranice i Facebook stranice.