biznis
109

Srednja škola za okoliš i drvni dizajn: Drvna industrija BiH je u ekspanziji

Klix.ba
U Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn upriličen je svečani ispraćaj za 93 maturanta iz generacije 2012-2016. godina koji su okončali svoje prvo stručno obrazovanje i time se stavili na raspolaganje poslodavcima za radni angažman na tržištu rada.

Ekološki tehničari, tehničari hortikulture, tehničari za obradu drveta i šumarski tehničari će svoje obrazovanje moći nastaviti na nekom od sarajevskih fakulteta, a rasadničari, tapetari i stolari će biti u prilici da pokušaju pronaći posao u svojoj struci gdje su trenutno stolari u najboljoj prilici za to, jer je drvna industrija u ekspanziji razvoja na ovim prostorima, ističu iz ove škole.

Škola je za sve maturante osigurala radne knjižice koje su im i uručene prilikom preuzimanja diploma, što ne predstavlja samo čin simbolike, već podsticaj da mladi budu samostalni i da na vrijeme urade sve obaveze kako bi lakše rješavali svoja statusna pitanja.

U svom obraćanju maturantima direktor škole Muamer Muratović je istakao da je radna knjižica dokument koji se koristi najduži period i ne mijenja kao lična karta ili pasoš, već traje cijeli radni vijek.

"Prva stručna kvalifikacija će biti upisana u radnu knjižicu i ujedno će biti podsjetnik svim maturantima da je škola bila polazna stanica koje se treba uvijek rado sjećati i pamtiti lijepe trenutke i događaje koji su obilježili četiri godine života", saopšteno je iz Srednje škola za okoliš i drvni dizajn.

Sa ispraćaja su maturanti ponijeli iskrene čestitke svojih profesora/razrednika sa porukom: "Sretno maturanti, ne zaboravite svoju školu, vašu drugu kuću i uvijek budite dobri ljudi čemu smo vas i učili, ovdje ste uvijek dobro došli.“