Za zdrav život
0

Sprind u borbi protiv trenda izostavljanja doručka

Sarajevo-x.com
U prostorijama kompanije Sprind d.d. održana je pres-konferencija na temu "Znate li koliko je važan doručak?"

Prisutnima su se obratili dr.sci. Amela Semić - menadžer kvaliteta, Sead Kustura - izvršni direktor za proizvodnju i Adnan Hodžić iz Sektora za robni promet i marketing.

Povod za pres-konferenciju bila je društvena svijest i odgovornost kompanije Sprind, iz koje su poručili da njihova politika kvaliteta uključuje i društveno okruženje, te potrebu da se odazovu problemu sve većeg trenda pogrešnih prehrambenih navika, izostavljanja doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka, praćenja svjetskih trendova te prednostima konzumiranja zdravog doručka u prevenciji svjetskog problema pretilosti i rizika od modernih bolesti.

Samim tim što je kompanija Sprind drugi po veličini proizvođač prehrambenih proizvoda te svjesnošću svoje odgovornosti, uposlenici kompanije su na jasan i precizan način predstavili sve veći utjecaj pravilnog načina prehrane konzumiranjem balansiranog sastava obroka, koji je u skladu sa preporukama svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Marketing tim kompanije Sprind, sa stručnim ljudima iz oblasti proizvodnje hrane, je pokrenuo niz projekata koji će pokušati odgovoriti ovom globalnom problemu.

Brandom fortificiranih funkcionalnih proizvoda koji su već dio proizvodnog programa Sprinda i egzistiraju na tržištu te učešćem u federalnom projektu UNICEF-a i Zavoda za javno zdravstvo, Sprind daje doprinos u prevenciji anemija, visoko rizičnih bolesti svih populacija fortifikacijom proizvoda sa esencijalnim nutrijentima, saopćeno je iz ove kompanije.