biznis
17

Sparkasse Bank za sponzorstva i donacije u 2015. godini izdvaja 50.000 KM

Klix.ba
Završen je Javni tender za dodjelu sponzorstava i donacija Sparkasse Bank u okviru kojeg će Banka do kraja 2015. godine izdvojiti 50.000 KM, saopšteno je iz ove banke.

"Sastavni dio strategije održivosti Sparkasse Bank ogleda se u sigurnosti, povjerenju, tradiciji, te ekonomsko uspješnom konceptu koji prati principe društvene odgovornosti. Kao i prethodnih godina i ove godine Sparkasse Bank je uspješno završila Javni tender za finansiranje sponzorstava i donacija u 2015. godini", navodi se u saopštenju.

Donacije i sponzorstva će biti dodijeljene brojnim udruženjima građana, javnim ustanovama, sportskim klubovima, savezima, školama, udruženjima slijepih, udruženjima za razvoj i promociju sporta, kulture i turizma, djeci oboljeloj od autizma, organizacijama za odgoj mladih, te raznim humanitarnim organizacijama.

"Samo neki od njih su: JU Centar za kulturu Goražde, JU Kulturni Centar Bihać, FK Velež, FK Fojnica, FK Goražde, FK Bosna, HKK Zrinjski, Udruženje građana 'Srce puno osmjeha', Udruženje NAŠ TIM, Taekwando Klubovi, Plivački klub 'Bosna', RK Dobrinjac i mnogi drugi", dodaje se u saopštenju.