biznis
0

Sparkasse Bank održala edukaciju srednjoškolcima o finansijskoj disciplini i sigurnosti

Klix.ba
Sparkasse Bank je 23.03.2016. godine u svom sjedištu u Sarajevu održala radionicu za učenike Srednje komercijalno-poslovne i trgovačke škole Sarajevo na temu finansijskih proizvoda, a u okviru projekta dopunske edukacije mladih koje provodi Udruženje "U Plusu".

Ivan Jamak, učenik trećeg razreda navedene škole trgovačke škole Sarajevo, o tome kako je doživio edukaciju Sparkasse Bank: "U svom dosadašnjem obrazovanju, kroz ekonomske predmete, stekao sam osnove o finansijama i bankarstvu, tako da mi je ova posjeta pomogla da unaprijedim znanje i doživim teoriju u praksi. Mislio sam da će nam pričati o kamatama i kreditima i da će čak biti dosadno, ali nije. Saznao sam o stvarima o kojima nisam razmišljao, na primjer kada je opravdano uzeti kredit, a kada ne. Zašto je potrebna štednja i zašto treba biti finansijski obrazovan i disciplinovan, pogotovo u mojim godinama, te kako zastupati svoje finansijske interese. Posebno mi se svidjelo izlaganje o kartičnom, NetBanking i mBanking poslovanju, gdje smo učili kako da ih sigurno koristimo. Emociju koju sam ponio sa sobom je da Sparkasse banka nastoji biti koristan savjetnik svojim klijentima“.

"Svi ovi mladi ljudi koji su nas danas posjetili će vrlo brzo postati korisnici neke od finansijskih usluga. Bitno je da kritički razmišljaju pri odabiru finansijskog partnera, da budu dobro informisani i da ispravno razumiju prednosti finansijskih usluga, ali i rizike i obaveze. Mi smatramo svojom odgovornošću prema zajednici da pružimo mladima ovaj vid podrške", navodi PR manager Sparkasse Bank.