biznis
1

Sparkasse Bank održala edukaciju austrijskim studentima sa Karl-Franzens univerziteta iz Graza

Sparkasse Bank je u svom sjedištu održala edukaciju za 40 polaznika magistarskog studija iz Austrije na temu strateškog upravljanja ljudskim resursima, a u okviru projekta razmjene znanja Karl-Franzens univerziteta Graz i Univerziteta u Sarajevu.

Prema riječima Lejle Mulalić, direktorice Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank, ovo je samo jedan u nizu edukativnih projekata koje ova banka provodi: "Sparkasse Bank u BiH primjenjuje najsavremenije prakse u upravljanju resursom koji smatramo ključnim za poslovni uspjeh, a to su ljudi. Stoga smo svih proteklih godina ulagali velike napore u formiranje jakog tima, u kojem spajamo mladost i iskustvo, i u kojem naši uposlenici imaju šansu da se profesionalno razvijaju i ostvare. Vjerujemo da je ovo jedan od ključnih razloga zašto se Sparkasse Bank, prema istraživanjima portala Posao.ba, već godinama nalazi na listi najpoželjnijih poslodavaca u BiH".

Sparkasse Bank, prema istraživanju agencije IMAS za 2015. godinu zauzima prvo mjesto u BiH po zadovoljstvu klijenata srednjih i malih preduzeća, a prema Valicon istraživanju je među pet najboljih banaka po zadovoljstvu građana njenim servisom, što se u prvoj liniji može pripisati upravo odnosu koji uposlenici grade sa našim klijentima.

"Kvalitet usluge i zadovoljstvo klijenata su ono što vas kao kompaniju može izdvojiti i pozicionirati u snažnoj konkurentskoj utakmici kakvu imamo u BiH, posebno u sofisticiranim uslužnim industrijama kao što je bankarstvo. Ako kompanije grade svoju konkurentsku prednost na ljudima, onda je jasno da ljudi unutar nje moraju ići u korak sa ovom utakmicom – kontinuirano razvijati svoje vještine, nadograđivati se u znanju i biti spremni za takmičenje na tržištu rada. Sticanje internacionalnog iskustva i razmjena znanja je sigurno jedan od najboljih načina da to učinite. To su ideje koje smo danas željeli prenijeti budućim HR menadžerima.

Mi smatramo svojom društvenom odgovornošću da kod mladih gradimo svijest o važnosti sticanja znanja, da im svoja iskustva i znanje učinimo dostupnim i da im, u konačnici pružamo šansu da postanu dio našeg tima", zaključuje Mulalić.