biznis
0

Spajanje kompanija europroNet i SmartNet

Klix.ba
Povodom spajanja dva davatelja Internet usluga iz Sarajeva - europroNET-a i SmartNet-a, navedene kompanije izdaju saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost da je, nakon višemjesečnih pregovora, sklopljen ugovor kojim se i formalno vrši spajanje kompanija europroNET i SmartNet.

Ovim spajanjem bh. telekomunikaciono tržište dobiva jednog velikog i snažnog davatelja Internet usluga (ISP - Internet Service Provider), koji, uz regionalne partnere u Austriji, Hrvatskoj i Bugarskoj, postaje jedan od najznačajnijijh regionalnih ISP-ova.

Nova kompanija i dalje ostaje snažno fokusirana na potrebe poslovnih korisnika, uz razvoj posebnih i specifičnih usluga vezanih za IT sektor, dok će se privatnim korisnicima nuditi veoma kvalitetne usluge uz najpovoljnije cijene na tržistu.

Strateški cilj u BiH i dalje ostaje proširenje djelovanja na područje cijele Bosne i Hercegovine, te jačanje pozicije na području Sarajevskog kantona. I dalje će se ulagati maksimalni napori na razvoju bh. tržišta telekomunikacionih usluga i uopšte razvoju upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u svim segmentima društva.

Austrijski investitori su ovim činom proširili ulaganja u privredu naše zemlje i još jednom pokazali da je Bosna i Hercegovina dobro tlo za strane investicije.

Zvanično potpisivanje ugovora o spajanju europroNET-a i SmartNet-a biće obavljeno u prostorijama europroNET-a, Alipašina 45A/II u četvrtak, 12.06.2003. godine u 13 sati.