biznis
85

"Skijališta Srbije" će najvjerovatnije preuzeti upravljanje nad Olimpijskim centrom Jahorina

Piše: A. B.
Jahorina (Foto: Klix.ba)
Jahorina (Foto: Klix.ba)
Preduzeće "Skijališta Srbije" najvjerovatnije će preuzeti upravljanje nad Olimpijskim centrom Jahorina.

Na ovaj način bi OC Jahorina od "Skijališta Srbije" dobio veliko iskustvo u rukovođenju i upravljanju ski-centrima, a ovaj zajednički regionalni proizvod, u značajnoj mjeri bi pojačao priliv turista, smatraju u OC Jahorina.

Sve lošija sezona, neuređene staze, loše žičare i sistemi za osnježavanje, glavni su razlozi zbog kojih se traže partneri. Jahorina ima veliki potencijal zbog blizine aerodroma i centra glavnog bh. grada.

O ovoj temi su u Beogradu razgovarali predstavnici dva preduzeća kao i ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković.

"Na sastanku su predstavljene moguće metode koje će pomoći da dođe do realizacije projekta. Sljedeći korak je da se Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske upoznaju s dosadašnjim pregovorima kako bismo došli do rješenja koji je u obostranom interesu", navode iz OC Jahorina.

Evidentno je da OC Jahorina posljednjih nekoliko sezona nije u najboljem stanju, s čime je upoznata i Uprava „Skijališta Srbije“ na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem.

"Realizacija preuzimanja upravljanjem nad OC Jahorina zavisi isključivo od dogovora dvije Vlade. Skijališta Srbije su potpuno spremna da pomognu razvoju i unaprijeđenju ovoga ski centra, s obzirom na veliko iskustvo i znanje koje imamo, a što smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazali", istaknuto je na sastanku direktor Ljevnaić.

IZ OC Jahorina dalje kako ovaj centar ima odličnu saradnju sa "Skijalištima Srbije" te da se nadaju kako će uspjeti dogovoriti realizaciju oko upravljanja Jahorinom. Vlasničku strukturu OC Jahorina čine Akcijski fond AD Banja Luka sa 65 posto, Fond za restituciju RS-a (21,16 posto), Pref AD Banja Luka (4,61 posto) i ZIF Kristal invest fond AD Banja Luka (2,97 posto).