biznis
0

Širbegović grupa investirala 11 miliona maraka u proširenje kapaciteta

FENA
U prošloj godini i prvih šest mjeseci ove godine Širbegović grupa je investirala 11 miliona maraka u proširenje proizvodnih kapaciteta i unapređenje tehnologije rada, a proizvodni pogoni su prošireni na oko 150 000 kvadratnih metara, saopćeno je iz te grupe.

Tako se ulazeći u 18 godinu poslovanja Širbegović grupa može pohvaliti kapacitetom većim od 600 000 kvadratnih metara izgrađenih objekata godišnje, te najsuvremenijim pogonom za proizvodnju prednapregnutih šupljih ploča. U ovoj godini počela je izgradnja reprezentativnog poslovnog objekta "Širbegović" u Sarajevu, a firma danas zapošljava preko 600 ljudi, stoji u priopćenju.

U odnosu na prošlu godinu, u prvih šest mjeseci ove godine u Širbegović grupi ostvaren je trostruko veći prihod, a više od polovine prihoda firme je ostvareno izvozom. Firma je najprisutnija na tržištu susjedne Srbiji gdje je potpisan novi ugovor za objekt u Kragujevcu a u tijeku su pregovori za gradnju čitavog lanca objekata u Srbiji površine oko 250 000 metara četvornih .

U poslovodstvu te tvrtke posebice ističu firmu GMT Konstrukcije, specijaliziranu za proizvodnju čeličnih konstrukcija jer je njen proizvodni prostor u ovoj godini udvostručen i sada opremljen najsuvremenijom opremom.

Firma "GMT-Konstrukcije" dobila je certifikat za varenje po europskoj normi 729 čime se otvara mogućnost još većeg izvoza u zemlje Europske unije. Već tri godine firma djeluje na evropskom tržištu, ostvarujući izvoz u Italiju i Švedsku. Proširenje metalnog pogona, uvođenje novih tehnologija strojeva obećava veliku ekspanziju poslovanja GMT konstrukcija u idućem razdoblju, stoji u priopćenju.

U ovom mjesecu Širbegović grupa potpisala je najveći ugovor u ovoj godini vrijedan 11 milijuna KM s investitorom Pevec, Zagreb, a za gradnju objekta u Banja Luci.