Zenica
0

Sindikat "Komrada" zvanično donio odluku o stupanju u štrajk

FENA
Zenica
Zenica
Sindikalni odbor Javnog preduzeća “Komrad” d.o.o. Zenica nakon dvodnevne spontane obustave rada, sinoć je donio odluku o pokretanju privremeno prekinutog štrajka.

Kako je izjavio Muhamed Pivić, predsjednik Štrajkačkog odbora, štrajk će se održavati prvih dana u krugu preduzeća, a nakon pet dana, radnici će izaći na ulice.

"Na sastanku 20. oktobra 2009.donesena je odluka o privremenom prekidu štrajka, s obzirom na to da su zahtjevi zaposlenika djelimično ispunjeni. Potpisana je vansudska nagodba i osigurala su se sredstva za isplatu zaostale plate koja je isplaćena s prvom tranšom novčanih sredstava od ZDK-a ali sredstva rada nisu nikada nabavljena, niti je osnivač Općina Zenica, imenovao novi Nadzorni odbor, niti je Općinsko vijeće razmatralo rješenje statusa preduzeća", kaže Pivić.

Od osnivača "Komrada", Sindikalni odbor preduzeća koje upošljava 76 radnika traži hitno rješavanje statusa zaposlenih i nastavak pregovora, hitnu isplatu toplog obroka i osiguranje poslova u toku trajanja pregovora.