biznis
3

Sika ostvarila najveći rast vrijednosti brenda

Klix.ba
Prema "Best Swiss Brands 2015." vrijednost brenda Sika porasla je za 78% u proteklih 12 mjeseci, te je proglašena najbrže rastućim švicarskim brendom u proteklom razdoblju.

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima Sika je ostvarila najveći porast vrijednosti brenda u ovogodišnjem ocjenjivanju Best Swiss Brands 2015, te je skočila na 39. mjesto među švicarskim brendovima. Godišnje rangiranje Best Swiss Brand ocjenjuje deset internih i eksternih faktora, uključujući financijsku snagu kompanije. Sika je nadmašila vodeće švicarske, dakle i velike globalne brendove, upravo rastom vrijednosti brenda. Prodaja je u 2014. godini ostvarila rekordne rezultate u svim regijama.

Ujedno, Sika je znatno povećala brand awareness globalnom oglasnom kampanjom fokusiranom na performanse i povjerenje koje ostvaruje. Važno je napomenuti da je Sika prisutna na tržištu BiH više od dvadeset godina i to putem brojnih Sika kompanija iz okruženja. Sredinom prošle godine, Sika otvara tvrtku u BiH – SIKA BH d.o.o., smještenu u Sarajevu te na taj način postaje pouzdani partner na tržištu BiH. Uz brigu o okolišu i održivi razvoj, Sika će uvijek težiti liderstvu u svojem području, a ono je vrlo široko i zahtjevno. U BiH Sika je vjerojatno najpoznatija po programu hidroizolacija, dok ostale poslovne jedinice ne zaostaju po vrhunskoj kvaliteti i optimalnoj sigurnosti.

Sika BH d.o.o. je do sad sudjelovala u brojnim građevinskim projektima diljem BiH. S ponosom izdvajamo sudjelovanje u gradnji autoputova te sanaciju i obnovu rashladnih tornjeva termoelektrana u Tuzli i Kaknju. Uspješni projekti koji su iza nas ali i oni koji su pred nama predstavljaju poslovni izazov koji ćemo ostvariti uz kontinuirani rad i dugogodišnje iskustvo naših stručnjaka. Od poslovnih ciljeva, izdvojili bismo ovogodišnji očekivani promet od oko tri miliona KM te otvorenje novih radnih mjesta. Za kraj valja istaknuti podatke koji govore o uspješnosti Sikae kao globalne kompanije koja ima 17.000 uposlenika čiji je rad u 170 proizvodnih pogona diljem svijeta rezultirao rastom prodaje i novim inovacijama. Samo u prošloj godini Sika je registrirala čak 73 patenta.