biznis
0

"Schenker" d.o.o. Sarajevo otvorio novo carinsko skladište

FENA
Bh. kompanija "SCHENKER" d.o.o kao punopravni član svjetske mreže kompanije SCHENKER & CO. AG u četvrtak je otvorila novo carinsko skladište na površini od 1.200 m².

U izgradnji ovog carinskog skladišta uloženo oko milion KM, a u narednim godinama se planira proširenje špediterskih usluga što "SCHENKER" već nudi širom svijeta, a što bi trebalo rezultirati povećanjem stranih investicija u BiH.

SCHENKER je jedan od vodećih svjetskih pružalaca usluga za integrisani logistički servis. Specijalizirana je za transport roba svim prijevoznim sredstvima širom svijeta. Kompanija egzistira punih 135 godina. Broji više od 55.000 zaposlenih u preko 1.500 lokacija širom svijeta i s preko 13,23 milijardi eura godišnjeg obrta.

Kompanija u Sarajevu je osnovana 2001. kao "SCHENKER" d.o.o. Sarajevo. Danas je u bh. kompaniji zaposleno 32 radnika koji su kvalitetno obučeni iz oblasti špediterskih usluga. U sklopu kompanije su i odjeli kopnenog, avio i pomorskog transporta kao i poslovnica carinjenja i carinsko skladište.

Značajnim proširenjem carinskog skladišta, korisnicima usluga kompanije "SCHENKER" omogućen je prijem i skladištenje većeg broja pošiljki kao i jednostavnije logističke operacije. Od 2004. su ponosni vlasnici certifikata ISO 9001:2000 za kvalitet usluga, a u ovoj tekućoj 2007. očekuje ih potvrda certfikata ISO 14001:2004 za poslovanje u skladu sa zaštitom čovjekove okoline.

Kompanija "SCHENKER" je već godinama glavni špediter ljetnih i zimskih Olimpijskh igara kao partner Međunarodnog Olimpijskog komiteta, kao i svih većih sportskih manifestacija u svijetu od čega je najveći dosad bio Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu u Njemačkoj 2006, za što je "SCHENKER" dobio i specijalno prizanje i preporuku FIFA-e, kaže se u saopćenju iz ove firme.