19.09.2012. u 14:05

Saznajte ko su najveći poreski dužnici u Federaciji BiH

Porezna uprava Federacije BiH, zbog velikog interesovanja javnosti, objavila je na internet stranici pregled dužnika čija su dugovanja po osnovu direktnih poreza i doprinosa na dan 30.06.2012. godine iznosila preko milion KM.

Saznajte ko su najveći poreski dužnici u Federaciji BiH

Porezna uprava FBiH

"Naglašavamo da Porezna uprava Fedracije BiH podatke o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa nije mogla objavljivati, sve do donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH, jer su se isti smatrali poreznom tajnom.

Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH koji je stupio na snagu u martu 2012. godine propisana je mogućnost davanja podataka o dospjelom a neplaćenom dugu na zahtjev sredstava javnog informisanja", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Osim sredstava javnog informisanja, navedenim izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH propisano je da se podaci o dospjelom, a neplaćenom dugu pored sudova, tužilaštava, MUP-a, mogu dati i Vladi Federacije BiH, Parlamentu Federacije BiH, vladama kantona, skupštinama kantona, gradonačelnicima, gradskim skupštinama, općinskim vijećima, svim federalnim organima uprava i upravnim organizacijama koji su dužni dobijene informacije čuvati kao poreznu tajnu.

Iz Porezne uprave napomenuli su da se podaci o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa dati u tabelarnom pregledu na dan 30.06.2012. godine svakodnevno mijenjaju, što znači da su neki porezni obveznici-dužnici u međuvremenu djelimično ili u cjelosti izmirili dužne obaveze, ali nakon navedenog roka.

Zbog velikog broja poreznih obveznika i promjenjivosti podataka Porezna uprava Federacije BiH će ubuduće podatke o stanju duga objavljivati kvartalno putem web-stranice.

Pregled poreznih obveznika dužnika može se pogledati na www.pufbih.ba.
(Klix.ba)


Komentari na članak - Ukupno: 77
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Top komentari
 

Vidi KLADIONICA na spisku odmah ih pozatvarat jesu li i one u vlasnistvu vlade ili guzonja iz vlade

 

Ja kad ne platim struju jedan mjesec odmah mi precvikaju žice.Firme koje duguju ovolike poreze odmah zatvoriti.Donijeti zakon po kojem se može odrediti vremenska granica duga do 3 mjeseca a potom kljuć u bravu.Neka parlamentarci nešto rade.

Svi komentari
 

Menadžment rudnika Kreka i Đurđević koji su sada u sastavu Koncerna JP EP BiH treba da usporede cijenu proizvodnje 1 tone uglja koju oni proizvode, sa cijenom 1 tone uglja koja se suvremenim mašinama... Pročitaj više

 

Pa, Fahro nije bas pogrijesio, Selimovici jesu duzni i mnogi zaboravljaju da njihovih firmi ima vise na ovom spisku. Jos, izgleda da je istina da Avaz nije duzan za porez. Ovdje je 1:0 za Fahra. BTW ne simpatisem ni jedne ni druge.

 

SIPA radi pored političkih kriminalaca i političkog kriminala i na ovij vrsti kriminala...
Spremljeno je oko 70 čelija u muriji za najistaknutije i to vrlo, vrlo brzo - mjesec dva dana...

 

sve osudit na zatvorsku kaznu po kratkom postupku,,,,imovinu oduzet i vratit drzavi njeno a radnicima koji su radili bez plata,zdravstvenog i penzijonog njihovo

 

112. fk sarajevo dužno 1.944.820,26km. e jesu divovi
1.944.820,26

 

Interesantno da Avaz svaki dan piše o Selimovićima …

Zašto Avaz ne piše i ne napravi istraživanje o Silajdžiću, Heći i Jerlagiću koji su radi svojih sitnih ličnih interesa napravili dugoročne... Pročitaj više

 

U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo ... Pročitaj više

 

Ovim izdajničkim činom radi sitnih ličnih interesa i spajanjem sa rudnicima ova energetska visoko profitabilna firma uskoro može biti dovedena pred financijski kolaps, a time i do ugrožavanja čitavog... Pročitaj više

 

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac-harun-mlivo-dobio-posao-u-googleu/120919108/komentari

Zasto citati o djeci ratnih zIlocinaca i profitera, kad bi morali zatvoriti oci pred istinom?

Ne otvarajte... Pročitaj više

 

Nadam se da će neko od naših dobrih i poštenih ljudi patriota koji rade u SIPA, Finansijska policija i Tužilaštvu ovo pročitati i hitno reagovati, dok ne bude kasno.

Elektroprivreda BiH je krvotok... Pročitaj više

prikaži više komentara

Najavljeno povećanje akciza na gorivo, duhan i alkohol je:

FACEBOOK PREPORUKE