19.09.2012. u 14:05

Saznajte ko su najveći poreski dužnici u Federaciji BiH

Porezna uprava Federacije BiH, zbog velikog interesovanja javnosti, objavila je na internet stranici pregled dužnika čija su dugovanja po osnovu direktnih poreza i doprinosa na dan 30.06.2012. godine iznosila preko milion KM.

Saznajte ko su najveći poreski dužnici u Federaciji BiH

Porezna uprava FBiH

"Naglašavamo da Porezna uprava Fedracije BiH podatke o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa nije mogla objavljivati, sve do donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH, jer su se isti smatrali poreznom tajnom.

Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH koji je stupio na snagu u martu 2012. godine propisana je mogućnost davanja podataka o dospjelom a neplaćenom dugu na zahtjev sredstava javnog informisanja", saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Osim sredstava javnog informisanja, navedenim izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH propisano je da se podaci o dospjelom, a neplaćenom dugu pored sudova, tužilaštava, MUP-a, mogu dati i Vladi Federacije BiH, Parlamentu Federacije BiH, vladama kantona, skupštinama kantona, gradonačelnicima, gradskim skupštinama, općinskim vijećima, svim federalnim organima uprava i upravnim organizacijama koji su dužni dobijene informacije čuvati kao poreznu tajnu.

Iz Porezne uprave napomenuli su da se podaci o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa dati u tabelarnom pregledu na dan 30.06.2012. godine svakodnevno mijenjaju, što znači da su neki porezni obveznici-dužnici u međuvremenu djelimično ili u cjelosti izmirili dužne obaveze, ali nakon navedenog roka.

Zbog velikog broja poreznih obveznika i promjenjivosti podataka Porezna uprava Federacije BiH će ubuduće podatke o stanju duga objavljivati kvartalno putem web-stranice.

Pregled poreznih obveznika dužnika može se pogledati na www.pufbih.ba.
(Klix.ba)


Komentari na članak - Ukupno: 77
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Top komentari
Nadimak*:
Vidi KLADIONICA na spisku odmah ih pozatvarat jesu li i one u vlasnistvu vlade ili guzonja iz vlade
Tr
Ja kad ne platim struju jedan mjesec odmah mi precvikaju žice.Firme koje duguju ovolike poreze odmah zatvoriti.Donijeti zakon po kojem se može odrediti vremenska granica duga do 3 mjeseca a potom kljuć u bravu.Neka parlamentarci nešto rade.
Svi komentari
Analiza
Menadžment rudnika Kreka i Đurđević koji su sada u sastavu Koncerna JP EP BiH treba da usporede cijenu proizvodnje 1 tone uglja koju oni proizvode, sa cijenom 1 tone uglja koja se suvremenim mašinama proizvodi u EU.

Neka svi u BiH naprave analizu šta će biti sutra sa državom BiH, rudnicima i ovim narodom, ukoliko JP EP BiH bude financijski iscrpljena !?
True story
Pa, Fahro nije bas pogrijesio, Selimovici jesu duzni i mnogi zaboravljaju da njihovih firmi ima vise na ovom spisku. Jos, izgleda da je istina da Avaz nije duzan za porez. Ovdje je 1:0 za Fahra. BTW ne simpatisem ni jedne ni druge.
Gosto
SIPA radi pored političkih kriminalaca i političkog kriminala i na ovij vrsti kriminala...
Spremljeno je oko 70 čelija u muriji za najistaknutije i to vrlo, vrlo brzo - mjesec dva dana...
dizi
sve osudit na zatvorsku kaznu po kratkom postupku,,,,imovinu oduzet i vratit drzavi njeno a radnicima koji su radili bez plata,zdravstvenog i penzijonog njihovo
112
112. fk sarajevo dužno 1.944.820,26km. e jesu divovi
1.944.820,26
za @ISPITATI
Interesantno da Avaz svaki dan piše o Selimovićima …

Zašto Avaz ne piše i ne napravi istraživanje o Silajdžiću, Heći i Jerlagiću koji su radi svojih sitnih ličnih interesa napravili dugoročne kolateralne štete državi BiH i bošnjačkom narodu?

Zašto su samo za par godina na vlasti gurnuli profitabilnu Elektroprivredu BiH u financijsku rupu rudnika bez dna, ozbiljno ugrožavajući elektroenergetski sistem koji je krvotok države BiH i dovodeći u pitanje ekonomsku opstojnost bošnjačkog naroda na ovim prostorima?

Zašto Tito kojem su rudari bili zakletva to nije uradio za 40 godina svoje vladavine?
povelja Kulina Bana
U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ.
Svi Dubrovčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon. Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli.
Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje.
Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan, (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja.
ISPITATI !
Ovim izdajničkim činom radi sitnih ličnih interesa i spajanjem sa rudnicima ova energetska visoko profitabilna firma uskoro može biti dovedena pred financijski kolaps, a time i do ugrožavanja čitavog elektroenergetskog sistema BiH.

Onaj ko sutra bude vladao energijom koji predstavlja krvotok BiH, vladat će i državom BIH.

Svaka energetska firma u svijetu se smatra VOJNIM CILJEM i onaj ko je ovo uradio, a zna se dobro koje je to uradila Silajdžić, Hećo i Jerlagić, treba ga proglasiti državnim neprijateljem BiH i bošnjačkog naroda broj 1!
BJEZI S TEME!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanac-harun-mlivo-dobio-posao-u-googleu/120919108/komentari

Zasto citati o djeci ratnih zIlocinaca i profitera, kad bi morali zatvoriti oci pred istinom?

Ne otvarajte link iznad ni za sta na svijetu. Lose djeluje na one koji imaju savijest!

Stavljajte komentare na bezvezne teme da se ne otvara link iznad! Brzo, brzo!
ISPITATI !!!
Nadam se da će neko od naših dobrih i poštenih ljudi patriota koji rade u SIPA, Finansijska policija i Tužilaštvu ovo pročitati i hitno reagovati, dok ne bude kasno.

Elektroprivreda BiH je krvotok države BiH i zadnje uporište ekonomskog opstanka bošnjačkog naroda na ovim prostorima, zato treba ispitati radi kojih ličnih interesa je spojena jedna profitabilna firma kao što je JP Elektroprivreda BiH sa rudnicima gubitašima rudnicima koji duguju Poreznoj upravi:
- Kreka 100.279.000,52 KM
- Đurđevik sa 9.054.0356,95 KM neplaćenog poreza?

Elektroprivreda sada plaća rudnicima u BiH tri puta skuplje ugalj nego da bi isti uvozila iz EU tako da uopće ne zavisi od ovih rudnika koji svakodnevno sa sobom u rupu povlače ovu profitabilnu kompaniju, a sa njome i ekonomsku opstojnost države i bošnjačkog naroda na ovim prostorima.
prikaži više komentara

Šta vam je prihvatljivije?

FACEBOOK PREPORUKE