Sastanak
0

Saudijska Arabija zainteresovana za Koridor V-c

SRNA
Ambasador Saudijske Arabije u BiH Eid Mohammed A. Althakafi rekao je danas u Sarajevu da je njegova zemlja zainteresovana za finansiranje izgradnje Koridora V-c, koji je od velikog značaja za izgranju infrastrukture u BiH.

Althakafi se u razgovoru sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem saglasio da je neophodno što skorije potpisivanje sporazuma da bi bili stvoreni pravni okviri za razvoj privredne saradnje dvije zemlje.

 Saudijski ambasador    u BiH i Alkalaj   su ocijenili da direktna saradnja privrednika BiH i Saudijske Arabije može umnogome doprinijeti razvoju ekonomskih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Alkalaj je upoznao Althakafija sa aktivnostima koje BiH preduzima s   ciljem  postizanja tri prioritetna cilja  - članstvo u EU i NATO-u, te liberalizaciji viznog režima. 

On je informisao saudijskog ambasadora o statusu reformi, s   ciljem  ispunjavanja obaveza iz procesa evroatlantskih integracija, te istakao značaj izbora BiH za nestalnu članicu u Savjetu bezbijednosti UN  za period od 2010. do 2011. godine.