biznis
0

Sarajevski sajam za 2012. pripremio 10 manifestacija

FENA
Centar Skenderija i Sarajevski sajam u ovoj godini upriličit će deset sajamskih manifestacija, a sve su međunarodnog karaktera, saopćila je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu menadžerica Sajma Dejana Selimović.

Prvi će biti održan sajam Interio, od 15. do 19. marta, a zatim od 28. do 31. marta slijedi sajam Sagra i "Dani turizma".

Planirane sajamske manifestacije za ovu godinu su i: Dani meda, ljekobilja i organske hrane, Sajam knjige i učila, Dani zdravstva, Agrofood, Dani meda, Takmičenje srednjih turističkih i ugostiteljskih škola i Zimske radosti.

Centar Skenderija - Sarajevski Sajam bavi se organizacijom uspješnih međunarodnih sajamskih manifestacija od 1970. godine, po čemu Sarajevo postaje poznato kao "sajamski grad".

Specijalizirani sajmovi u organizaciji Sarajevskog sajma prezentiraju najnovija svjetska dostignuća iz raznih proizvodnih i uslužnih oblasti i mjesto su okupljanja poslovnih ljudi, distributera i krajnjih korisnika.

Centar Skenderija - Sarajevski sajam je član UFI-a – Međunarodne sajamske asocijacije, od 1979. godine, CEFA-e – Asocijacije centralnoevropskih sajmova od 2000. godine, i EASE-a – Asocijacije sajmova jugoistočne Evrope od 2003. godine.