biznis
0

Sarajevski kiseljak d.d. stekao certifikat ISO 22000

Sarajevo-x.com
Sarajevski kiseljak d.d. je danas povodom svečane dodjele certifikata ISO 22000 održao press konferenciju u prostorima punionice u Kiseljaku kojoj su, uz novinare, prisustvovali predstavnici Jamnice, te mnogobrojni poslovni partneri i osobe iz političkog i javnog života.

Poslije uručenja Certifikata ISO 22000 prisutnim gostima i medijima su se obratili Predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka d.d. gospodin Tomislav Slišković, koji se kao i Predsjednik Nadzornog Odbora i Predsjednik Uprave Jamnice d.d. gospodin Ivica Sertić, zahvalio zvanicama i gostima što su uveličali ovaj događaj.

Stjecanjem ovog certifikata, Sarajevski kiseljak d.d. je jedna od prvih tvrtki u regiji koja je uvela ovaj novi standard, ISO 22000 koji se odnosi na sustav upravljanja sigurnosti prehrambenih proizvoda. Implementacija elemenata sustava upravljanja prema normi ISO 22000 osigurava da su svi proizvodi razvijeni, proizvedeni i ispitani na propisani način i prema strogo definiranim zahtjevima. Uz navedeno, norma ISO 22000 integrira sustav upravljanja sigurnošću hrane sa sustavom upravljanja kvalitetom što znači da je kompatabilna sa normom ISO 9001. Riječ je o dugo očekivanoj normi u prehrambenoj industriji, koja je auditabilna i s jasnim zahtjevima, međunarodno prihvaćena, te u skladu s tim integrira i harmonizira različite nacionalne certifikacijske sheme.

  Certifikaciju sustava provela je svjetska priznata certifikacijska kuća Bureau Veritas Certification. Na aktivnostima integracije postojećeg sustava upravljanja kvalitetom sa zahtjevima standarda ISO 22000 radio je multidisciplinarni tim stručnjaka Sarajevskog kiseljaka d.d.  i Jamnice.

  Sarajevski kiseljak d.d. je najveća i najstarija punionica mineralne vode u Bosni i Hercegovini s tradicijom punjenja u boce dužom od 110 godina. Svoju dugogodišnju lidersku poziciju na tržištu BiH, Sarajevski kiseljak uspio je sačuvati zahvaljujući prvestveno, visokoj i prepoznatljivoj kvaliteti svoje mineralne vode, konstantnoj modernizaciji i unapređenju procesa proizvodnje te prilagođavanjem poslovne politike tržišnim uvjetima i potrebama potrošača. Imajući u vidu u cijelom svijetu sve prisutniji i aktuelniji problem sigurne hrane, i s tim u vezi neophodnu zaštitu potrošača, Sarajevski kiseljak je prepoznao potrebu za usmjenjem aktivnosti duž cijelog prehrambenog lanca, provedbom sustava upravljanja sigurnošću hrane, kako bi svojim potrošačima ponudio visoku razinu povjerenja u proizvode koje kupuju.

  Na taj način je Sarajevski kiseljak još jednom prihvatio izazov i postavio nove standarde dokazavši da samo najbolji idu u korak sa svjetskim trendovima, a ovaj certifikat je još jedna potvrda kontinuirane brige o kvaliteti proizvoda i poslovnih procesa, te zadovoljstvu klijenata.