biznis
0

Sarajevo: Sajam namještaja INTERIO '08 od 13. do 17. marta

FENA
U organizaciji Sarajevskog sajma od 13. do 17. marta ove godine u Centru Skenderija bit će održan 26. međunarodni specijalizirani sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće drvne industrije - "INTERIO 08".

Kako se očekuje, na prostoru od oko 5.000 kvadratnih metara, okupit će se više desetina domaćih i inozemnih kompanija, s obzirom na to da su prethodnih godina na toj manifestaciji, uz kompanije iz BiH, prisutne bile i kompanije iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Austrije, Italije, Turske, Poljske, Njemačke i još nekih zemalja.

Posjetioci će imati priliku da vide bogat izbor namještaja za stanovanje (dnevne sobe, spavaće sobe, dječije sobe, tapacirani namještaj, trpezarije, kuhinje, predsoblja, pojedinačni namještaj), zatim raznog ukrasnog i kupaoničkog namještaja, podnih i zidnih obloga za unutrašnje uređenje, uredskog namještaja i opreme za uređenje kancelarija, ugostiteljskih objekata, obrazovnih i javnih institucija, te veliki izbor rasvjetnih tijela, strojeva, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Prateći događaj sajma bit će Forum šumarstva i drvoprerađivačke industrije na kojemu će biti govora o problemima s kojima se suočavaju drvoprerađivači, te Međunarodna ekspertna konferencija u organizaciji USAID-a.

Ovogodišnji sajam već je dobio potporu Vanjskotrgovinske komore BiH, resornih ministarstava, kantonalnih i drugih privrednih komora u BiH, ali i fakulteta i drugih institucija koje imaju veze s drvnom industrijom.