biznis
0

Sarajevo: Primorac primio zamjenika ukrajinskog ministra

FENA
Zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Vilim Primorac i zamjenik ministra ekonomije Ukrajine Valerij Pjatnickij predvodili su delegacije dviju zemalja koje su razgovarale danas u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz ureda zamjenika ministra Vilima Primorca sastanak je dio dogovora i priprema za prvo zasjedanje Zajedničkog povjerenstva za ekonomsku suradnju između dvije zemlje, koje bi se trebalo održati u Kijevu krajem juna.

Na sastanku je razmatran Protokol o suradnji u oblastima energetike, poljoprivrede, turizma, građevinarstva, statistike, malih i srednjih poduzeća.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za statistiku i Vanjskotrgovinske komore BiH te eksperti iz ministarstava BiH i Ukrajine.

Prezentirani su i osnovni ekonomski i trgovinski trendovi obje zemlje te pozicija Ukrajine i BiH kada su u pitanju euroatlantske integracije i Svjetska trgovinska organizacija.

Stupanjem na snagu CEFTA Sporazuma BiH je stekla pretpostavke za brže otvaranje Evropi i njenom tržištu. U finalnoj fazi su razgovori sa Svjetskom trgovinskom organizacijom (WTO), a samim pristupanjem toj organizaciji bit će pokazatelj da je BiH stekla uvjete za natjecanje na tržištima diljem svijeta“, navodi se u saopćenju.