biznis
0

Sarajevo: Na sajmu "Gradnja i obnova " 300 izlagača

FENA
Tradicionalna sajamska manifestacija "Gradnja i obnova 2008.“ bit će održana u sarajevskom Centru Skenderija od 27. do 30. maja.

U okviru ove manifestacije su 30. međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije, 18. međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva, 3. međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline, 1. međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije, 12. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija "Interklima", 7. međunarodni sajam instalacija, rasvjete, elektrotehnike i industrijske elektronike "Instal" , te 33. međunarodni sajam plastike i gume "Plagram".

Kako je saopćio danas na konferenciji za novinare direktor Centra Skenderija Suad Džindo, na 13.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora i više od 150 štandova predstavit će se 300 izlagača i suizlagača iz čitavog svijeta.

Na ovogodišnjem sajmu bit će prezentirani proizvodi i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske i komplementarnih industrija, dok će na nacionalnom štandu Hrvatske u organizaciji Županijske komore Sisak svoje proizvode prezentirati deset firmi.

Također bit će prezentirani i mnogi projekti, među kojima su “Izgradnja olimpijskog bazena u Sarajevu” i “Izgradnja trebevićke žičare”, a kako je najavio Muris Pozderac, šef Sarajevskog sajma, drugog dana manifestacije će biti upriličen i okrugli sto posvećen zakonskoj regulativi u građevinarstvu.

Privredna komora Kantona Sarajevo je također učesnik sajma na čijem će se izlagačkom prostoru predstaviti privrednici s prostora BiH i Kantona Sarajevo, a što će još više doprinijeti bržem uspostavljanju međudržavnih poslovnih kontakata privrednih subjekata.

Na sajmu izlažu firme iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova, Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Poljske, Češke, SAD-a, Belgije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Španije i Turske.

Sajam će svečano otvoriti predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić 27. maja u 12.00 sati.