biznis
0

Sarajevo Halal Forum i sajam kao jedinstvena poslovna prilika

Klix.ba
U organizaciji kompanije GHB Invest, Centra Skenderija te Agencije za certificiranje halal kvalitete u Sarajevu će se od 26. do 29. septembra, 2012. održati prvi SAHAF – Sarajevo Halal Forum i Sajam. Prijave za učešće na prvom specijaliziranom halal sajmu i forumu u jugoistočnoj Evropi traju do 5. septembra, 2012.

S ciljem promoviranja halal koncepta poslovanja kao jedinstvene poslovne prilike, koja spaja vrijednosti kao što su industrija, tehnologija i životni stil, SAHAF - Sarajevo Halal Fair i Sarajevo Halal Forum na jednom mjestu okupit će sve predstavnike halal industrije zemalja jugoistočne Evrope, te predstavnike vodećih svjetskih halal industrija i multinacionalnih kompanija.

"Na sajmu će se predstaviti halal certificirane kompanije iz zemalja jugoistočne Evrope, koje svoje proizvode plasiraju ne samo lokalno i regionalno, nego i na halal tržišta diljem svijeta", istakao je Seid Alibegović, predsjednik Organizacionog odbora naglašavajući kako je region jugoistočne Evrope trenutno najstabilnije i najbolje uređeno halal tržište u Evropi, posebno u oblasti standardizacije i općenito prihvatljivosti halal proizvoda.

Prijave za izlagače su još uvijek u toku, a rok je 5. septembra, 2012. Kao prvi ovakav događaj u jugoistočnoj Evropi, SAHAF već izaziva interesovanje izlagača iz Njemačke, Austrije, Turske, Malezije, Indonezije i drugih zemalja. U posebnim pavoljonima bit će predstavljene vodeće svjetske halal industrije, te neki od najznačajnijih svjetskih halal proizvođača hrane.

"Za sve potencijalne partnere i investitore koji žele da ostvare saradnju sa certificiranim kompanijama radi unapređenja svog i njihovog poslovanja bit će osigurani prostori za održavanje poslovnih susreta", naglasio je Alibegović dodajući da je za izlagače važna i činjenica da će imati priliku kroz neposredan kontakt sa potrošačima predstaviti nove proizvode i usluge.

Prateći svjetski trend razvoja halal industrije na 1. SAHAF-u predstavit će se kompanije pretežno iz prehrambene industrije, ali i iz oblasti islamskih finansija, bankarstva i osiguranja, te farmaceutike, kozmetike, te turizma i ugostiteljstva.

"Vjerujemo da ćemo 1. Sarajevo Halal Forumom i Sajmom poslovnim ljudima približiti koncept halala i njegov potencijal da bude i međunarodna poslovna prilika", istakao je Alibegović i pozvao zainteresirane poslovne subjekte da se prijave do 5. septembra 2012. za učešće na ovom jedinstvenom poslovnom događaju u jugoistočnoj Evropi.

Više informacija dostupno na www.sahaf.ba.