biznis
0

Sarajevo domaćin velikog inovativnog, regionalnog sajma NEXPO

Sarajevo-x.com
U Sarajevu se organizira sajam općina i gradova jugoistočne Evrope 10. i 11. marta 2011. godine "Inovativne zajednice za sve".
Lokalne vlasti iz svih zemalja jugoistočne Evrope okupiće se u Sarajevu u dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra 10. i 11. marta 2011. godine, kako bi se prezentirali, podijelili svoje inovativne prakse i uspostavili međusobnu komunikaciju u okviru NALAS (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope) "NEXPO - 2011“, prvog ovakvog sajma u regiji.

NEXPO Sarajevo je jedinstvena prilika za predstavnike općina da podijele svoje uspjehe, nauče jedni od drugih, istraže nove tehnologije koje se nude na tržištu i vrate kućama bogatiji u znanju i kontaktima.

U sklopu programa NEXPO 2011 pod nazivom "Inovativne zajednice za sve“ održati će se sajam u sklopu kojeg će se, pored gradova i općina, predstaviti razvojne agencije, nevladine organizacije i poslovne kompanije koje surađuju sa lokalnim zajednicama.

Paralelno sa održavanjem sajma organizovane su konferencije i radinice na teme socijalne uključenosti, efikasnog korištenja energije, urbanog planiranja, održivog turizma, efikasnog korištenja fondova Evropske Unije.

Takođe, organizovan je i kulturni program posvećen raznolikosti.

Očekuje se učešće 100 gradova jugoistočne Evrope,veliki broj zvaničnika i preko 5.000 posjetilaca sajmu. Sajam je otvoren za širu javnost. Ulaz je besplatan.

Više informacija o događaju možete pronaći na oficijelnoj stranici www.nexpo.nalas.eu.