Kopenhagen
0

Saradnja u oblasti biznisa između BiH i Danske

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovačko-danski Biznis-klub osnovan je protekle sedmice u Kopenhagenu na incijativu Ambasade BiH u Danskoj.

Ambasador BiH u Danskoj, Muhamed Hajdarević, u sklopu svoje diplomatske misije radi i na području ekonomske diplomatije, što i dokazuje formiranje ovog biznis-kluba. Govoreći pred bh. i danskim biznismenima, izjavio je da u Danskoj ne postoji privredna komora niti ataše za privredne odnose, stoga je bh-danski biznis-klub dobar način kako bi se kreirala osnova za dobru infrastrukturu i biznis-saradnju između BiH i Danske.

Mogens Olesen, počasni konzul BiH u Danskoj, izabran je za predsjednika Kluba i on je uvjeren da će ovaj klub donijeti pozitivne rezulate za obje države.

Amir Reko, manadžer firme BOHEN DK, izabran je za potpredsjednika, a tom prilikom je istakao da je potrebno dosta truda da bi došlo do značajnijih promjena u BiH.

"Ovo što mi danas radimo čini me vrlo sretnim. Ovdje se okupila grupa ljudi koji žele da naprave dobru stvar. Izuzetno je teško u današnjoj situaciji napraviti posao u BiH. Mladi čovjek koji hoće i ima uslove da pokrene biznis u BiH vrlo teško to može napraviti, jer postoje ogromne prepreke i to je gotovo nemoguće uraditi", izjavio je Reko i dodao: "Bosni i Hercegovini je potreban novac i investicije. BiH se uvijek spominje u nekom negativnom smislu. Ovaj klub treba biti primjer koji će pokazati da je BiH ravnopravna država i konkurent u biznisu i privredi, te da je BiH mjesto gdje se može ulagati. Ubijeđen sam da BiH ima izuzetno povoljne uslove za ulaganje u razne privredne sektore."

Reko je apelovao na vlast u BiH da što brže dođe do promjene zakonske regulative kako bi se pružila mogućnost mladim ljudima koji se nalaze u inostranstvu da investiraju u BiH, stoji u saopštenju koje je na našu adresu poslala novinarka Amra Agović.