biznis
0

Sajam "Interio 2008." predstavljen diplomatama

FENA
Centar Skenderija - Sarajevski sajam intenzivno priprema 26. međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, unutrašnjeg uređenja i pratećih djelatnosti "Interio 2008." da bi se dao dodatni značaj bh. drvnoj industriji, a sajam učinio prepoznatljivim i najznačajnijim te vrste u BiH i regiji.

U Centru Skenderija danas je predstavnicima diplomatskog kora i resornih ministarstva predstavljen novi koncept i sadržaji sajma "Interio 2008." koji će biti održan od 13. do 17. marta.

Novi koncept s atraktivnim sadržajima, osim izlaganja eksponata uključuje i niz stručnih popratnih manifestacija. Sajam "Interio" ponovo uključuje i sektor šumarstva, a značajno mjesto zauzimaju namještaj modernog dizajna i građevinska stolarija, te drugi proizvodi od drveta najvećih i najkvalitetnijih proizvođača iz BiH, regije, EU i svijeta.

Direktor Skenderije Suad Džindo i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Milan Lovrić istakli su značaj ove manifestacije kao najdirektnijeg vida prezentacije kompanija iz drvne industrije i najneposrednijeg načina predstavljanja proizvoda potencijalnim korisnicima i kupcima, te značajnijeg iskoraka bh. drvne industrije.

Šef ekonomske diplomacije Ministarstva vanjskih poslova BiH Almir Šahović kazao je da duga tradicija BiH i njenih kompanija u ovoj oblasti daje za pravo da budemo optimisti u želji da sajam postane privilegovano mjesto za zaključivanje različitih poslovnih aranžmana u jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnji sajam dobio je podršku resornih ministarstava, Vanjskotrgovinske komore BiH i drugih privrednih asocijacija i međunarodnih organizacija, fakulteta i institucija koje imaju veze s drvnom industrijom.