Bihać
0

Sajam "EKOBIS 2009" počinje 3. septembra

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Bihaću će od 3. do 6. septembra biti održan sajam "EKOBIS 2009" na kome se očekuje broj izlagača na prošlogodišnjem nivou.

Hale u kojima će biti održan sajam već su dobrim dijelom montirane, nakon čega će biti postavljena i sajamska izložbena oprema.

Svečano otvaranje sajma planirano je za 3. septembar na Gradskom trgu u Bihaću na kome se očekuje veliki broj stranih partnera Privredne komore Unsko-sanskog kantona i diplomatskih predstavnika.

Program pratećih sadržaja i ove godine je bogato koncipiran, a ključni događaji su Konferencija o regionalnoj i pograničnoj saradnji, čija je tema afirmacija organske poljoprivrede i proizvodnja hrane, potom Dan regionalnog partnerstva komora unutar koga će biti održana svečana sjednica Upravnog odbora Privredne komore Unsko-sanskog kantona i Gospodarskih vijeća partnerskih županijskih komora povodom obilježavanja 10 godina saradnje sa Županijskim komorama Otočac, Pula i Zadar. 

Predviđeno je i potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Privrednom komorom Beograda i Regionalnom komorom Trenčin iz Slovačke, te predstavljanje rezultata projekta "Serbian-Bosnian SPA Adventures" i rezultata projekta Akademije ženskog preduzetništva. 

Iz kantonalne Privredne komore USK najavljuju da će ove godine Sajam poslovnog povezivanja biti velika i značajna novost u okviru sajma "EKOBIS 2009".