biznis
0

Sajam domaće privrede u Vilsonovom šetalištu

Sarajevo-x.com
Sajam domaće privrede koji će se održati u toku vikenda u Vilsonovom šetalištu okupit će firme sa teritorija cijele BiH koje će kroz druženje sa građanima izvršiti promociju proizvodnih paleta, kazao je na press konferenciji koja je danas održana načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Na Sajmu domaće privrede u Vilsonovom šetalištu čiji je organizator udruženje "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" predstavit će se firme koje su bh. privredni giganti kao i one koje su tek u fazi afirmacije.

Prema riječima predsjednika udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH," Admira Kape, Sajam ima za cilj da promoviše bh. proizvođače i pomogne u razvoju svijesti bh. potrošača o važnosti domaće privrede.

"Na sajmu će se uzeti učešće firme iz cijele BiH i to iz Gornjeg Vakufa, Sarajeva, Bihaća, Sanskog mosta, Tuzle, Milića, Čapljine, Zenice, Živinica. Privrednici su odlučni u nakani da zajedničkim djelovanjem dovedu do bh. privrednog progresa", kazao je Kapo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je pokrovitelj manifestacije, izrazio je zadovoljstvo jer je ovaj Sajam srušio barijere među privrednicima.

"Nadam se da će Sajam prerasti u tradicionalno okupljanje bh. privrednika na Vilsonovom šetalištu te poprimiti puno veće razmjere" kazao je.