Od 10. do 13. juna
0

Sajam domaće privrede pred BBI Centrom u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH“ organizuje Sajam domaće privrede koji će se održati od 10. do 13. juna ispred BBI Centra u Sarajevu.

Sajam će okupiti veliki broj firmi iz različitih industrijskih oblasti iz cijele BiH, a neke od njih su: VGT osiguranje, Drvopromet, Procredit Bank, Privredna banka Sarajevo, Bimal, Agragold, MI „Ovako“, Violeta, Dino kafa, Vitalis, Alma Ras, Domoinvest, General logistic, BH Telecom..., saopšteno je iz Udruženja.

Cilj četvorodnevnog održavanja Sajma je prezentacija bh. firmi i njihovih proizvodnih paleta na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu u vrijeme globalizacije i ekonomske krize.

Prema riječima predsjednika Udruženja KKD Admira Kape, sajmovi domaće privrede su jedan dio aktivnosti organizacije čiji je primarni cilj bh. privredni progres.

"Sajmovi domaće privrede poprimili su tradicionalni karakter zbog velikog interesovanja firmi i građana za njihovo održavanje. Građanima je omogućen direktan kontakt s domaćim firmama na sajmovima domaće privrede koji imaju promotivni i prodajni karakter. U današnje vrijeme potrebno je što više promovirati domaću proizvodnju i na taj način štiti radna mjesta“ kazao je Kapo.

Udruženje je organiziralo Sajam domaće privrede koji je održan u Vilsonovom šetalištu 29. i 30. maja.