biznis
0

Sajam domaće privrede na Vilsonovom šetalištu

FENA
Dvodnevni Sajam domaće privrede otvoren je danas u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Na sajmu, čiji je organizator udruženje "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH", u saradnji s Općinom Novo Sarajevo, predstavljaju se bh. firme.

Tako su svoje proizvode izložili "Donkafe", "Vispak", "Brajlović","Lasta" Zvečevo, "Greenton" Sarajevo, kao i Domaća radinost Zenica, Ljekovito bilje "Kajtezović", Bihać, biljna apoteka "Cydonia" Gračanica, Phyto.pharm d.oo. Sarajevo, Zdrava hrana Jukan i drugi.

Prema riječima predsjednika Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" Admira Kape, sajam ima za cilj da promovira bh. proizvođače i pomogne u razvoju svijesti bh. potrošača o važnosti domaće privrede. Kapo je rekao da u BiH ima kvalitetnih proizvoda i proizvođača o kojim se dovoljno ne zna, a promocija i samim tim kupovima domaćih proizvoda smanjuje deficit.

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kao pokrovitelj manifestacije istakao je da se nada da će sajam prerasti u tradicionalno okupljanje bh. privrednika na Vilsonovom šetalištu te poprimiti puno veće razmjere.

Koldžo je također rekao da je sjam pokrenut kako bi se podigla svijest o korištenju domaćih proizvoda, ali i da bi se obogatili sadržaji u Vilsonovom šetalištu.

Do početka otvaranja sajma u 11 sati proizvode je izložilo 25 firmi, a očekuje se da će neki proizvođači svoje proizvode izložiti u toku današnjeg dana i sutra.

Sajam sponzorira Procredit banka.