Razgovori sa Gaspromom
0

Sagledati mogućnosti prolaska gasovoda Južni tok kroz RS

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će radna grupa za razgovore sa ruskim Gaspromom o izgradnji Južnog toka sagledati sve mogućnosti i koncepte u vezi sa njegovim prolaskom kroz Republiku Srpsku.

"Dogovor je da se nakon izbora u Rusiji vidi oko čega se može obezbijediti zajednički interes o izradnji Južnog toka", rekao je Dodik novinarima tokom posjete Mrkonjić Gradu.

Predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler najavili su nedavno da će početkom decembra u Moskvi početi pregovori u vezi sa isporukom gasa za RS, koja bi trebalo da se vrši krakom gasovoda Južni tok.

Dodik je nakon sastanka održanog u Beogradu rekao da će razgovori u Moskvi biti o konkretnom projektu, kako bi bili definisani svi detalji.

Miler je rekao da je za Srbiju završena Studija izvodljivosti za gasovod Južni tok i dodao da će postojati i krak za RS. On je potvrdio da je na sastanku sa Dodikom razgovaro i o geološkim istraživanjima, te saradnji u vezi sa preradom nafte.