biznis
23

Sa bh. tržišta se povlače određene Snickers čokoladice

Klix.ba
Mars South Central Europe GmbH u saradnji sa svojim ovlaštenim distributerom Ataco d.o.o. Mostar iz predostrožnosti povlače sa tržišta Bosne i Hercegovine određeni Snickers Multipack (4x50 gr), proizvođača Mars Nederland B.V., Veghel, Holandija, zbog moguće prisutnosti komadića plastike u proizvodu.

Povlačenje se odnosi samo na proizvod Snickers Multipack, pakovanje od četiri čokoladice po 50 grama, sa lot brojem 601A2NLDO3 i rokom upotrebe 7. avgust 2016. godine, proizvedenim u Holandiji.

"Ovo je izolirani slučaj. Niti jedna druga vrsta čokolade, veličina pakiranja i veličina čokoladice nije zahvaćena, kao ni drugi lot brojevi ili datumi do kad je proizvod najbolje upotrijebiti ili proizvodi proizvedeni na drugoj lokaciji", navodi se u saopćenju kompanije Mars South Central Europe GmbH.

Dodaje se da u Ataco d.o.o. Mostar do danas nisu zaprimili nijednu pritužbu potrošača.

Mole se potrošači koji imaju navedeni Snickers Multipack proizvod da ga ne konzumiraju, te da se za daljnje informacije obrate na e-mail [email protected].

"Mars South Central Europe GmbH i Ataco d.o.o. žale zbog svake neugodnosti prozrokovane prema našim potrošačima. Molimo sve naše potrošače proizvoda Snickers da prime naše iskrene isprike", navodi se u saopćenju za javnost.