Traže dodatne pregovore
0

Ryanair odbio ponudu Crne Gore

FENA
Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair odbila je ponuđeni ugovor sa vladom Crne Gore o održavanju letova sa podgoričkog i tivatskog aerodroma.

Ta kompanija traži dodatne pregovore kako bi aerodromske takse bili niže, saopćeno je u Podgorici.

Iz crnogorskog Ministarstva turizma je saopćeno da je Ryanair odbio prijedlog ugovora o budućoj saradnji, ukazujući na činjenicu da ponuđeni komercijalni elementi nisu prihvatljivi.

Irska kompanija je, kako se navodi, poručila da joj nisu prihvatljiva ugovorom predviđena plaćanja, odnosno troškovi naknada za aerodromske usluge.

Oni su naveli da su troškovi u prosjeku dva i po puta veći u odnosu na prosječne cijene aerodromskih usluga koje ta kompanija plaća na drugim destinacijama, što, imajući u vidu da se radi o novom tržištu, predstavlja veoma rizičan i niskoprofitan posao, posebno u prvim godinama poslovanja.

Iz Ryanaira su poručili da su spremni da u najkraćem roku ponovo razmotre eventualni inovirani prijedlog za uspostavljanje saradnje, pod uvjetom da se u njemu definišu povoljniji komercijalni elementi, odnosno znatno niže cijene aerodromskih usluga.

Vlada Crne Gore je 22. marta saopćila da je usaglasila model saradnje sa Ryanairom, prema kome su prvi letovi tog avioprijevoznika prema Crnoj Gori trebalo da počnu u junu.