biznis
86

Rutmap: Uskoro virtualna šetnja kroz Ilidžu

Sponzorirani članak
Projekat "Rutmap" koji predstavlja interaktivnu mapu sa virtualnim prikazom ulica, objektima i informacijama o turističkim atrakcijama te omogućava kretanje kroz grad uz virtualnu realnost ( od 360º ) uskoro će biti obogaćena detaljnim virtualnim prikazom Ilidže.

Rutmap je već duže vrijeme prepoznat kao jedan od vodećih gradskih vodića s obzirom da pruža virtualni prikaz ulica uz interaktivni servis koji korisniku omogućava pretragu kategorija prema vlastitim interesima. Dosadašnja šetnja kroz glavne turističke atrakcije i snimci iz zraka na Rutmap-ovoj platformi www.rutmap.ba su nas ostavljali bez daha. Stoga i ne čudi da je jedna od najznačajnijih privredno-turističkih općina u Kantonu Sarajevo, Općina Ilidža sa načelnikom Memićem na čelu odlučila ostvariti saradnju sa Rutmap-om i svojim građanima, turistima i investitorima obezbjediti servis koji prati posljednje tehnološke trendove.

"Turisti i privrednici, danas, očekuju da uz pomoć savremenih tehnologija na jednostavan i brz način dođu do svih potrebnih informacija. Stoga je ovaj vid virtualne platforme jedan od značajnijih projekata za Općinu Ilidža i služi kao instrument da atrakcije Ilidže istaknemo za sve posjetitelje, a velike potencijale učinimo dostupnim domaćim i stranim ulagačima uz prikaz od 360 stepeni.", rekao je načelnik Memić, povodom potpisivanja Ugovora o saradnji sa domaćom kompanijom za web razvoj BetaTelStudio.

Rutmap-ov savremeni pregled ulica (street-view) omogućava lociranje i filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika, odnosno korisniku omogućava jednostavan odabir restorana, smještajnog objekta, prodavnice, obližnje apoteke ili slično te olakšava orijentaciju i kretanje putem virtualne realnosti. Virtualna Ilidža će korisnicima biti na dohvat ruke za nekoliko mjeseci, a korisnici će moći prošetati kroz sve ulice i saznati historijat naziva ulice, obići turističke atrakcije i pronaći glavne informacije o njima, istražiti glavne privredne subjekte i usluge koje nude ilidžanski privrednici.

Rutmap platforma je dostupna na www.rutmap.ba.