biznis
0

RS: Razgovor o implemetaciji Master plana za Jahorinu

FENA
Ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković i članovi delegacije Vlade Srbije, koje su predvodili pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Skorić i državni sekretar Goran Petković, razgovarali su danas u Banjoj Luci o implementaciji Master plana za područje Jahorine od 2006. do 2016. godine.

Također se raspravljalo i o aktivnostima koje su neophodne u cilju formiranja zajedničkog preduzeća čiji bi osnivači bili JP "Skijališta Srbije“ i "Olimpijski centar Jahorina“.

Nakon upoznavanja sa najvažnijim segmentima Master plana, dogovoreno je da stručni tim Srbije, koji je prisustvovao sastanku, do kraja sedmice sačini nacrt osnivačkog akta o pomenutom zajedničkom preduzeću, a što će poslužiti kao polazna osnova za naredne aktinosti, saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS-a.

Gluhaković se zahvalio na uzvratnoj posjeti delegaciji Srbije u želji da se započeta saradnja dva ministartva, na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i RS-a, u oblasti turizma nastavi još intenzivnije.