Zenica
0

Riješen problem ishrane u Arcelor Mittalu

Sarajevo-x.com
"Slijedom nedavnih dešavanja, a vezano za ishranu radnika u Arcelor Mittal Zenica, menadžment kompanije je intervenirao u pronalaženju riješenja problema sa dobavljačem - Željezarom Zenica," kažu iz ove kompanije.

"Menadžment i sindikat su prethodno dogovorili petogodišnji ugovor sa dobavljačem i taj ugovor uključuje klauzule koje dozvoljavaju dobavljaču da smanji porcije u slučaju porasta troškova, što je dobavljač to nedavno i uradio.

M. K. Srinivasan, generalni direktor AMZ-a tim povodom je rekao: ”ArcelorMittal polaže najveću pažnju zdravlju i zaštiti svojih radnika i iz tog razloga smo poduzeli korake u iznalaženju brzog rješenja ove vrlo važne stvari mada su sve strane prethodno potpisale ugovor i mi nismo imali ugovornih obaveza da to uradimo. Zadovoljstvo mi je da kažem da smo uspješno dogovorili nove uslove sa Željezarom Zenica i kao rezultat toga veličina porcija je odmah vraćena na prethodno stanje. Osim toga, obezbijedili smo sredstva kako bismo povisili plaćanja dobavljaču u skladu sa indeksom cijena hrane kako bi bili sigurni da se slični problemi neće ponovo pojaviti u budućnosti”, stoji u dopisu iz Mittala.