No Limit festival
0

RePublic MITA Group najbolja PR agencija u BiH

Sarajevo-x.com
Na sinoć održanom No limit Sarajevo Advertising Festivalu agencija RePublic MITA Group Public Relations osvojila je dva zlatna priznanja i dva srebrna te Veliku nagradu za ukupnog pobjednika u skupini PR.

RePublic je bio najbolji u kategorijama kriznog komuniciranja za klijenta Argetu, u kategoriji korporativne društvene odgovornosti odnio je dvostruku pobjedu – zlatno priznanje za Argetu i srebrno za Dukat, a srebrno priznanje osvojio je i u kategoriji država i odnosi s javnošću, za klijenta JP Direkciju cesta FBiH. U ime žirija za PR, nagrade je uručio prof. dr. Zoran Tomić sa Sveučilišta Mostar.

"Ove nagrade dokazuju da je kompanija MITA Group lider u odnosima s javnošću u BiH", kazala je tim povodom PR direktorica RePublic MITA Group Melisa Sefer-Liçin.

"Osvojili smo nagrade za sve projekte koje smo prijavili, a posebno je važna nagrada za krizno komuniciranje, koje je i najsloženiji oblik PR-a. Zahvaljući tome smo osvojili i Veliku nagradu za ukupnog pobjednika u skupini PR. To nam je velika čast i hvala klijentima koji su imali povjerenja u nas. Nažalost, u našoj su zemlji odnosi s javnošću zanemareni, ali se nadamo da će domaće kompanije i institucije konačno to prepoznati i početi slijediti svjetske trendove iz ove oblasti", dodala je ona.

RePublic MITA Group Public Relations djeluje u sklopu grupacije MITA Group, koja u BiH nosi franšize svjetskih agencija Publicisa, ZenithOptymedije i Saatchija & Saatchija.