biznis
0

Remontnom zavodu iz Travnika prijeti zatvaranje?

SRNA
Travnik
Travnik
Remontnom zavodu u Travniku prijeti zatvaranje ukoliko brzo ne bude formirana Vlada Federacije BiH.

Bez jakog strateškog partnera, ova kompanija teško da može preživjeti, a bez nove vlade nema ni odluke o načinu rješavanja statusa kompanije.

Generalni direktor Zavoda Hazim Adilović istakao je da isključivo od politike zavisi hoće li ovo preduzeće "stati na noge", te da od prodaje kompanije BH Telecom, koja je jedno vrijem bila aktualna, za sada nema ništa. 

"Neće se pitati ni BH Telecom ni Zavod, kad se bude rješavala naša sudbina. Ovdje politika sve diktira i određuje, to je svima jasno. Za sada, bez formiranja vlasti, teško je o bilo čemu govoriti. Ovi su u tehničkom mandatu, ne žele da donose odluke i čeka se nova vlast koja, nadam se, neće Zavod prodati. Međutim, vrijeme ide, cijene rastu, situacija nije nimalo dobra", upozorio je Adilović. 

Prema njegovim riječima, privatizacija bi bila pogubna za Zavod i unazadila bi ga, jer je riječ o namjenskoj industriji, a vrlo lako bi se moglo desiti i da svih 70 radnika ostanu bez posla i završe na ulici.

"Država mora stati iza nas, jer u ovo vrijeme, kada cijene metala rastu, teško možemo opstati. Vjerujem da će, ako ništa, naći ozbiljnog strateškog partnera, jer mi možemo dobro raditi. Već radimo za njemačko tržište", naglasio je Adilović. 

On je naveo da su ukupna dugovanja firme prcjenjena na 1,2 miliona KM, te da trenutno rade saobraćajne znakove za Republiku Srpsku i to više nego za FBiH, a nude i baždarenje električnih uređaja, što je isplativ posao, prenosi portal "eKapija".