biznis
78

Regeneracija održala edukativnu prezentaciju u Vitezu

Sponzorirani članak
U cilju ojačanja domaćeg proizvoda firma Regeneracija d.o.o. nastavlja sa trendom organizacije edukativnih prezentacija, te je nakon edukacija u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i Mostaru i ovaj put u saradnji sa Institutom za standardizaciju Bosne i Hercegovine održala edukativnu prezentaciju u hotelu Central, u Vitezu, dana 24.02.2016.

Prije oficijelnog početka edukacije, prisutnima se obratio premijer Srednjebosanskog kantona gosp. Tahir Lendo, sa riječima dobrodošlice uz osvrt na jačanje domaće certificirane proizvodnje. Teme prezentacije su bile: "Uloga i značaj Instituta za standardizaciju BiH u infrastrukturi kvaliteta". Prezentator teme je gospodin Goran Tešanović, pomoćnik direktora za ocjenu usklađenosti Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine. Druga tema je bila "Tehnologija prečišćavanja sanitarno-fekalnih, oborinskih i tehnoloških voda, uz osvrt na domaću zakonsku regulativu u skladu sa evropskim EN normama", prezentator teme je bio tehnički direktor firme Regeneracija d.o.o. gospodin Mirzet Beganović.

Dokaz da su edukativne prezentacije ovog karaktera, uz činjenicu da se radi o domaćoj kompaniji, itekako potrebne je rezultat broja prisutnih, više od 90 zvanica, među kojima su bili i resorni ministri, načelnici općina, kao I predstavnici privatnih kompanija iz Srednjobosanskog kantona.

Kompanija "Regeneracija d.o.o." je domaća bosansko-hercegovačka kompanija sa sjedištem u Velikoj Kladuši, uredom u Sarajevu, Banja Luci, uskoro i u Mostaru, osnovana je 2005 godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema. Regeneracija, kao domaća bosansko-hercegovačka kompanija, je lider u ovoj branši, do danas je proširila svoju djelatnost i na odvodnju puteva i mostova.

Regeneracija trenutno upošljava preko 60 radnika i predstavljaju jedan mlad i poletan tim, koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvalitet svojih proizvoda i usluga. Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008. Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001, koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012. Trend usavršavanja i certificiranja proizvoda nikada nije zaustavljen, te se konstantno radi na tome, sve sa ciljem praćenja evropskih trendova.

Ovo je nastavak niza edukativnih prezentacija koju je organizovao tim Regeneracija BiH, a plan je da se taj trend nastavi i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini.