M:tel Android liga
0

Raspisan konkurs za najbolju Android aplikaciju

Sponzorirani članak
Društvena odgovornost je nešto što se već očekuje od kompanije M:tel, koja i dalje nastavlja sa promocijom pravih vrijednosti i ulaganjem u djecu, mlade i znanje. Ovoga puta raspisan je konkurs za najbolju Android aplikaciju u okviru m:tel Android lige.
"Naša je želja da aktivno učestvujemo u interakciji sa svojim korisnicima, na načine koji potvrđuju našu opredijeljenost da iznova pronalazimo nove puteve da pomognemo i ohrabrujemo one koji su talentovani i najbolji u onome što rade. Odlučni smo u tome da promovišemo pozitivne vrijednosti u društvu, a posebno znanje kao jednog od najvrednijih ljudskih kvaliteta. Stoga vas pozivamo da učestvujete u velikom M:tel takmičenju za najbolju Android aplikaciju, da pokažete svoje znanje i osvojite vrijedne novčane nagrade ukupnog fonda 30.000 KM", kaže se u pozivu na prvi konkurs za kreatore Android mobilnih aplikacija kompanije M:tel.

Da biste učestvovali u ovom takmičenju potrebno je da ste državljanin Bosne i Hercegovine, da ste stariji od 16 godina, da vaša aplikacija bude na jednom od tri službena jezika u BiH, kao i da je nova i neobjavljena na Android Marketu.

U takmičenju mogu učestvovati pojedinci, timovi i studenti, i to u tri kategorije: najbolje pojedinačne aplikacije, najbolje timske aplikacije i najbolje studentske aplikacije. Nagrade za sve tri kategorije su novčane, i to u iznosu od po 5.000 KM za prvo mjesto, po 3.000 KM za drugo mjesto i po 2.000 KM za treće osvojeno mjesto.

Za prijavu aplikacije potrebno je popuniti prijavu, ukratko opisati aplikaciju, te priložiti najmanje dva prikaza ekrana (screenshot) aplikacije, i poslati svoju prijavu do 30.09.2011. godine na adresu [email protected].

Gotove aplikacije, u formi APK datoteke, arhivirane u ZIP formatu, učesnici su M:telu dužni poslati u periodu od 1.10. do 31.10.2011. godine, nakon čega će se vršiti testiranje aplikacija, u periodu od 01.11. do 30.11.2011. godine. Najbolje aplikacije će biti proglašene u decembru mjesecu 2011. godine. Pored želje da se podstaknu mladi ljudi i dobiju inovativne ideje, M:tel ovim konkursom želi da afirmiše i lokalnu upotrebljivost aplikacija, izrađenih na lokalnim jezicima BiH.

Vezani članci