biznis
0

Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG najbolja austrijska banka

FENA
Američki časopis Global Finance je Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) dodijelio nagradu "Najbolja austrijska banka".

"Ova nagrada je dodatna potvrda odlične tržišne pozicije RZB-a", izjavio je Walter Rothensteiner, generalni direktor RZB-a, saopćeno je iz Raiffeisen bank BiH.

Odluka Global Finance časopisa da ovu regionalnu nagradu za Austriju dodijeli Raiffeisenu temelji se na dobrim rezultatima RZB-a koje je postigao usprkos teškom tržišnom okruženju, stoji u saopćenju.

Global Finance dodjeljuje nagradu "Najbolja banka" za svako pojedinačno razvijeno tržište.

Prilikom odabira kandidata za nagradu "Najbolja banka", odbor za odlučivanje Global Financea, koji čine finansijski urednici, analitičari, rukovodioci i konsultanti, fokusirao se na sljedeće kriterije: stope rasta, profitabilnost, orijentiranost ka klijentima, kvalitet usluge, cijena i inovacija proizvoda.

Global Finance će u svom sljedećem izdanju objaviti pobjednike za "World's Best Developed Market Banks 2010" (Najbolje svjetske banke na razvijenim tržištima za 2010.), a za nekoliko sedmica bit će objavljeni i pobjednici za "Best Emerging Market Banks 2010" (Najbolje banke na tržištima u razvoju za 2010.), saopćeno je iz Raiffeisen bank BiH.