biznis
0

Raiffeisen banka osvojila nagradu Grand Prix

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Reklamna kampanja Raiffeisen banke „Banka bez peglanja“, posvećena promociji Paketa računa, novog proizvoda u ponudi Raiffeisen banke, osvojila je prestižnu nagradu – Grand prix Evropske asocijacije za finansijski menadžment i marketing (EFMA) za 2009. godinu za najbolji poster.

Stručni žiri sačinjen od vodećih evropskih marketinških eksperata, odabrao je kreativno rješenje postera Raiffeisen banke „Banka bez peglanja“ između pet onih koji su ušli u najuži izbor.

Odluku o izboru donijeli su članovi EFMA, te brojni posjetioci Internet stranice ove asocijacije vodećih evropskih finansijskih institucija.

"Ovim kreativnim rješenjem, ali i cjelokupnom kampanjom “Banka bez peglanja” za Pakete računa željeli smo komunicirati jednostavnost i funkcionalnost našeg novog proizvoda, te potpuno drugačiji pristup klijentima i njihovim finansijskim potrebama”, izjavila je direktorica Marketing&PR odjela Raiffeisen banke Belma Hadžiomerović.

Kreativno rješenje nagrađenog postera, ali i cjelokupna kampanja razvijena je u saradnji s renomiranom agencijom Communis, koja je jedna od agencija s kojom banka sarađuje duže.

EFMA Grand prix je jedno od najvećih priznanja u ovoj kategoriji u Evropi, saopćeno je iz Raiffeisen banke.