biznis
0

Raiffeisen banka najbolje ocijenjena banka za poslove skrbništva u BiH

Sarajevo-x.com
Raiffeisen banka je i ove godine proglašena najbolje ocijenjenom bankom u pružanju usluga skrbništva.

Ovo priznanje dodijelio je "Global Custodian", renomirani časopis na području skrbništva, a u skladu sa rezultatima anketa provedenih među korisnicima ove usluge. Banka je, prema izboru klijenata već četvrtu godinu zaredom, proglašena najbolje ocijenjenom, navodi se u saopćenju.

"Nagrada koju nam je dodijelio časopis 'Global Custodian' predstavlja potvrdu naše uspješne poslovne strategije. Raduje nas činjenica da su i klijenti prepoznali naša nastojanja da zadovoljimo njihove potrebe i očekivanja. Raiffeisen banka je prepoznata kao vodeća banka skrbnik u Bosni i Hercegovini", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke.

Ankete koje je "Global Custodian" proveo u okviru istraživanja poslovanja banaka u segmentu Skrbništva temelje se na analizi oko 5.000 autentičnih odgovora klijenata koji koriste ove usluge na 120 tržišta. Anketa je bila sastavljena od 70 pitanja podijeljenih prema 11 odvojenih segmenata usluga i odraz je percepcije klijenata o uslugama skrbništva koje banka nudi.

Časopis "Global Custodian" je ovu nagradu također dodijelio i Raiffeisen banci u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji i Srbiji.