Više susreta s učesnicima
0

Radmanović u Sofiji na samitu energije

SRNA
U Sofiji danas počinje dvodnevni Energetski samit pod nazivom "Prirodni gas za Evropu - sigurnost i partnerstvo" u čijem radu će, među predstavnicima ukupno 28 zemalja, učestvovati i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Radmanović će o temi "Prirodni plin za Evropu: sigurnost i partnerstvo" govoriti na predsjedničkoj sesiji samita, najavljeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Na margini samita predsjedavajući Predsjedništva BiH imaće više bilateralnih susreta sa predsjednicima drugih zemalja, učesnica skupa.

Tokom boravka u Bugarskoj Radmanović će posjetiti Crkvu svetih četrdeset mučenika u Velikom Trnovu i položiti cvijeće na grob Svetog Save.

Cilj skupa u Sofiji jeste uključivanje glavnih energetskih partnera EU u dijalog o bezbjednom pristupu energiji Unije, a očekuje se učešće šefova vlada i država zemalja jugoistočne Evrope, crnomorske i kaspijske oblasti, centralne Azije, zemalja članica EU, SAD, Rusije, kao i međunarodnih finansijskih institucija.

Samit u Sofiji nastavlja se na debatu Drugog strateškog izvještaja o energiji i uključuje glavne sadašnje i buduće snabdjevače energije.