biznis
139

Qatar Airways će letjeti za Sarajevo od 7. septembra tri puta sedmično

Klix.ba
Foto: Qatar Airways
Foto: Qatar Airways
Nakon što je jučer katarska avionkompanija Qatar Airways obznanila da će njihovi avioni letjeti za Sarajevo, danas je poznat i datum prvog leta.

Qatar Airways će uspostaviti direktnu avioliniju Doha - Sarajevo od 7. septembra 2016. godine, a avioni će letjeti tri puta sedmično, saopćeno je iz ove aviokompanije.

Avion koji će na ovoj relaciji prevoziti putnike je Airbus A320.

Jučer je na svom zvaničnom Twitter profilu Qatar Airways poželio dobrodošlicu glavnom gradu Bosne i Hercegovine ističući kako se Sarajevo priključilo njihovoj mreži. Ova linija je rezultat saradnje ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Katara.

Nakon Beograda i Zagreba, Sarajevo je treća balkanska destinacija koju je katarska aviokompanija spojila sa Dohom.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Kompanija posluje 19 godina, također posjeduje najmlađu flotu na svijetu sa 179 aviona te leti u 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Qatar Airways je na prošlogodišnjoj dodjeli Skytrax nagrada osvojio priznanja za aviokompaniju godine, najbolju biznis klasu i najbolju aviokompaniju na Bliskom Istoku, a ovo je već treća godina da su dobili priznanje “Aviokompanija godine”.