biznis
0

Put preko Čemernog asfaltira se po planu

SRNA
U narednih petnaestak dana trebalo bi da bude asfaltiran prvi dio dionice puta na magistralnom pravcu Gacko - Foča, preko planinskog prevoja Čemerno, potvrdio je Srni glavni rukovodilac gradilišta Mihailo Čobelić.

On je rekao da se radovi odvijaju u skladu sa planom, što znači da bi dionica, za čiju je gradnju Vlada Republike Srpske (RS) izdvojila je 75 miliona KM, trebalo bi da bude završena do kraja 2011. godine.

Čobelić je  istakao   da   se  radovi, koji  su počeli  prije godinu dana,   izvode   malo  sporije nego što se očekivalo,  jer  je riječ o  veoma nepristupačnom  terenu, ali da to ne bi trebalo da ugrozi    rokove. 

Na dionici dugoj oko devet kilometara, čija gradnja se smatra za jedan  od najvećih infrastrukturnih projekata u RS-u, biće izgrađeno pet mostova, dva tunela i jedan vijadukt dužine 396 metara. 

"Do sada je urađen jedan most i probijeno oko 400 metara budućeg tunela, čija će ukupna dužina iznositi 2,1 kilometar, pa će to biti i najduži saobraćajni tunel u BiH", precizirao je Čobelić.